Mijn naam is Ilza van der Kwaak en ik ben eigenaar en oprichter van yoga studio Za. 

In 2004 heb ik mijn allereerste yogales gevolgd en ben er daarna nooit meer mee gestopt. In het begin vond ik vooral de fysieke houdingen erg fijn. In mijn jeugd heb ik veel geturnd en het voelde goed voor mijn lichaam om de, soms bekende, maar ook heel veel nieuwe, houdingen aan te nemen. Al snel wilde ik ook meer over de achtergrond weten en ben ik me daarin gaan verdiepen. Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2008 ben begonnen aan de 4-jarige beroepsopleiding tot Hatha Yogadocent aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam. In 2012 heb ik mijn diploma behaald. Daarna heb ik de bijscholingen Critical Alignment Yoga (CAY), Lesgeven in CAY en CAY Therapie gevolgd en afgerond.

Naast en ná de opleiding volg ik vele yoga workshops en heb ik deelgenomen aan een retraite.

 

In 2011 ben ik gestart met lesgeven en is Za Yoga opgericht. Na verschillende ruimtes te hebben gehuurd, kreeg Za Yoga in januari 2016 een eigen studio in Spijkenisse Noord. In 2017 werd de naam gewijzigd naar de toepasselijke naam yoga studio Za. Vanaf september 2021 heb ik de luxe van een yoga studio aan huis aan de Lange Groeneweg 23.

 

Za is afgeleid van mijn naam Ilza. Ook komt Za voor in Za-zen een eeuwenoude zitmeditatie. Za betekent 'zitten' en zen 'concentratie' of 'begrijpen'. Za-zen zou ik willen omschrijven als 'met aandacht zitten'. Zo wil ik ook mijn yogales omschrijven: het met aandacht uitvoeren van de verschillende houdingen (asana's). Door te luisteren naar je lichaam, te letten op je adem, verdwijnen je gedachten vanzelf meer naar de achtergrond.

 

Ik hoop je te mogen verwelkomen in één van mijn lessen.

 

Namasté